Високопоставен представител на украинските власти заяви днес, че Киев няма

...
 Високопоставен представител на украинските власти заяви днес, че Киев няма
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна, че е нападнала Кремъл с дронове, тя отрича да има нещо общо

 Високопоставен представител на украинските управляващи съобщи през днешния ден, че Киев няма нищо общо с нападението с дрон против Кремъл и че сходни дейности не биха донесли нищо на Украйна на бойното поле, а единствено биха предизвикали Русия да предприеме по-радикални дейности, заяви Ройтерс.
 
Михайло Подоляк, консултант на президента Володимир Зеленски, сподели в коментар, изпратен до организацията, че изказванието, че Киев стои зад офанзивата, и осъществените арести от страна на Русия на хипотетични украински диверсанти, може да значат, че Москва се готви за огромна " терористична офанзива " против Украйна в околните няколко дни.
 
" Разбира се, Украйна няма нищо общо с нападението с дрон против Кремъл. Ние не нападаме Кремъл, тъй като, преди всичко, това няма да докара до решаването на каквито и да било военни задания ", съобщи Подоляк.
 
" Според мен е безусловно явно, че както " известията за нахлуване против Кремъл, по този начин и хипотетичното задържане на украински диверсанти в Крим, ясно демонстрират подготовката за огромна терористична провокация от страна на Русия през идващите дни ", съобщи Подоляк.
 
Руските изказвания за украински удар
 Киев извърши опит за нанасяне на удар с дронове по Кремъл, само че офанзивата е била сполучливо отблъсната и президентът Владимир Путин е незасегнат, заяви по-рано в сряда пресслужбата на съветския президент, представена от ТАСС.
 
" Тази нощ киевският режим се опита да нанесе удар с дронове по кремълската резиденция на президента на Руската федерация ", обявиха от Кремъл. Според пресслужбата на президента " два безпилотни самолета са били ориентирани към Кремъл ".
 
" В резултат на навременните дейности, подхванати от военните и специфичните служби с потреблението на системите за радиолокационен надзор, апаратите бяха изведени от строя ", акцентират от Кремъл. Москва преглежда случилото се като плануван терористичен акт и нападение против Путин в навечерието на Деня на успеха, допълват от пресслужбата.
 
В тази връзка Кремъл съобщи, че съветската страна е подготвена и си резервира правото да предприеме ответни дейности " когато и където сметне за належащо ", се споделя в изказването. Руският президент Владимир Путин не е потърпевш и продължава да работи както нормално след опита на Киев за терористичен акт в Кремъл, показват от пресслужбата.
 
Агенция РИА Новости заяви, че по време на опита за офанзива против Кремъл Путин не е бил там, а се е намирал в резиденцията си в Ново Огарьово. Според очевидци през нощта в небето над Кремъл са се виждали искри и дирек пушек, а след случая край стените на Кремъл са се появили хора с фенерчета.
 
Жителите на къщи на улица Серафимович чули гърмеж, който " приличал на гръм ", след което осветлението на постройките на Кремъл било изключено за известно време. Въпреки нападението проектите за осъществяване на церемониал на Червения площад на 9 май остават, сподели представителят на президента Дмитрий Песков пред РИА Новости. В обществените мрежи се появи видео от момента на удара.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР